Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis na háčkované bačkůrky- papučky

30. 9. 2013

Háčkované bačkůrky

 

spotřeba: 3dkg základní barvy + asi 2dkg jiné barvy, háček č. 3 a 3,5. Já hačkuji chodidlo 3 a zbytek bačkůrky 3,5.

 

Uháčkujeme řetízek 14 řet. ok

do 4řet.oka uděláme 2 dlouhé sloupky nebo 2 poloslouky. Chodilo z polosloupků je silnější a teplejší.

Do dalších 9 řet.ok uháčkujeme 9 sloupků a do 1. řet.oka uděláme 5 sloupků. Z druhé strany uháčkujeme opět 9 sloupků a do řet. oka ke 2 sloupkům opět 2 sloupky. Pátý sloupek nám tvoří 3 řet  oka, které jsme přeskočily na začátku práce. Řadu spojíme povným okem ke 3 řet. okům. Máme oválek.

2.řada: 3 řet. oka, 1 sloupek do dalšího sloupku minulé řady 3 sloupky, 9 sloupků, 3sloupky do      dalšího sloupku, do dalších 3 sloupků 3 sloupky tvoříme tím špičku bačkůrky. Do dalšiho slopku opět 3 sloupky, do dalších 9 sloupků 9 sloupku. 3 sloupky do předposledního sloupku minulá řady a jeden sloupek do posledního sloupku ninulé řady a pevné oko ke 3 řet. okum. Mame oválek 36 sloupku kolem  dokola,

  1. řada: pracujeme stejně jak 2 řadu. U patičky a špičky přidáme po 4 akach.

Méme chodidlo.

  1. řada: háčkujeme dlouhýma sloupky přes všechny sloupky. Už nepřidáváme.
  2. řada:Začíname háčkovat podebíranýma dlouhýma sloupky. Jeden z licu druhý z rubu. Řadu končíme podebraným sloupkem z lícu a pevným okem do 3řet.ok minulé řady.Proto je dobře mít lichý počet sloupků +3 řet oka na začátku každé řady.
  3. Až 9 řadu háčkujeme stejně jako 5 řadu. Máme uháčkovanou oválnou krabičku.
  4.  

Vezmeme další klubíčko a nad středníma 11oky uháčkujeme nárt bačkůrky. 5Řad,které přišijeme ke krabičce. Asi až ke 4 podebranému sloupku z licu. Prostě do poloviny bačkůrky. Nárt přišijeme z obou stran bačkůrky. Já si nechávám delší konečky vlny a přišívám to předním stehem. Jednu stranu od špičky a druhou ze středu bačkůrky.

 

8. dokončování bačkorky: pokračujeme od paty háčkováním podebírahých sloupků a přibereme do vzoru sloupky z nártu. Takto uháčkujeme ještě 4 řady. A botičku končíme obháčkováním račími sloupky jinou barvou vlny.

Uháčkujeme asi 40cm dlouhý řetízek na zavazování bačkůrky, který ptotáhneme bačkůrkou a vytvoříme střapečky, které přiřijeme k řetízku. Začistíme konečky vln a je hotovo.

 

Druhou bačkorku uháčkujeme stejným způsobem. Já už to sekám jak Baťa cvičky.

 

Pokud neumíte račí sloupky. Napište, já vám je naskenuju z knížky. Já jsem se je pořádně naučila až letos. Přeji hodně úspěchů.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bačkůrky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář